Projektleder Andreas Aaberg, Dan-Corn A/S i Hedensted, har modtaget Den Kongelige Belønningsmedalje i forbindelse med sin fratræden efter 40 års uafbrudt ansættelse i firmaet.

"Gennem årene har du opnået et uforligneligt kendskab til virksomhedens kunder, produkter, leverandører, projekter og tekniske detaljer. Betegnelsen ”det levende arkiv” passer på dig. Du har været en arbejdsom, loyal kollega og vellidt ved kunder og leverandører. En medarbejder med behov for hjælp er aldrig gået forgæves til dig" - sagde direktør Jens Munk Jensen ved overrækkelsen.

Andreas Aaberg, 66 år, stammer fra Vestjylland og blev udlært tømrer. Han læste videre til bygningskonstruktør, hvorefter han blev ansat på DanCorn, som var et lille firma etableret som sideaktivitet til landbruget på Klejsgaard ved Juelsminde. Dengang var der seks-otte ansatte, i dag er der ca. 50.

Aaberg fik hurtigt en central rolle og blev en nøgleperson i virksomheden, hvor han projekterede og tegnede, solgte, var med i produktionen, administration og ofte på udstillinger og messer.

Han arbejdede tæt sammen med både Frede og Missa Hansen, der stiftede firmaet i 1955, samt Hans og Kirsten Hansen, der drev det videre.

"Jeg havde fingrene i de fleste funktioner, og jeg har fulgt virksomhedens udvikling fra produktion af træsiloer til plansiloer, transportanlæg, salg af mobiltørrerier samt udendørs stålsiloer" - siger Andreas Aaberg, og tilføjer, at det har været spændende at følge udviklingen i både landbruget og i familiefirmaet.


DanCorn er i dag leverandør af udstyr til tørring, håndtering og opbevaring af korn og frø med kunder i både indland og udlands og datterselskab i England og Tyskland.

Medaljen blev overrakt ved en sammenkomst for medarbejderne på virksomheden af Missa Hansen, der gennem årene har haft mange arbejdstimer på DanCorn sammen med Aaberg.

Andreas Aaberg bor i Juelsminde sammen med sin hustru, Helin Aaberg.