Ulrik Lunde driver 400 hektar og har både specialafgrøder samt de traditionelle kornafgrøder på gården, Pellesminde på Tåsinge. De mange specialafgrøder og den store produktion, gør at Ulriks hverdag ofte er præget af mange småopgaver der ikke altid er lige langt tid til. En tilbagevendende hverdagshovedpine, har Ulrik Lunde været med til at finde en løsning på.

I 2016 var planteavleren med til at udvikle Sukup Europes ”tørring-slut” program, der sikrer landmænd, at deres afgrøder automatisk nedtørres til den rigtige vandprocent i siloen for at gøre hverdagen mere effektiv.

For Ulrik Lunde giver det ro i hverdagen.

”Det er nemt, og vi sparer meget tid ved at klare det hele på styringstavlen. Det frigiver energi og skaber overskud til at klare andre ting på bedriften.”

I sine Sukup Europe udendørs stålsiloer lagres kornet efter høst, hvor det ligger indtil, det sælges og afhentes. Noget der går rigtig hurtigt og kommenteres af chaufførerne.

”Dem, der kommer og henter korn, siger altid, at det er nemt at hente korn hos mig. De kan læsse en lastbil på 22 minutter uden ballade,” siger Ulrik Lunde.

Tørring-slut er et automatisk tørringsprogram til siloejere, der sikrer en mere gnidningsfri hverdag, hvor de kan se vandprocent og temperatur realtid og indstille siloen til at stoppe tørringsprocessen automatisk, når den ønskede vandprocent er ramt.

Samarbejde i mange år

Ulrik Lunde er en innovativ planteavler og dyrker blandt andet karsefrø, havefrø, radiser, spinatfrø, skorzonerod, lupiner, krysantemum, marvkål og meget mere på sine marker. Med sine specielle afgrøder er der behov for, at han skal være innovativ i sin tilgang til sine afgrøder.

Derfor var samarbejdet med Ulrik Lunde om tørringsprogrammet med oplagt for Sukup Europe.

”Ulrik har nogle rigtig fine siloer og er en fremsynet landmand. Det lå derfor lige til højrebenet at benytte Ulriks erfaring som løsningsorienteret landmand i vores udviklingsproces, så vi kan give vores brugere bedre løsninger, der leverer reel værdi i hverdagen,” siger salgschef i Sukup Europe, Ole Laustsen.

Fakta: Tørring-slut funktionen
Tørring-slut funktionen er indbygget i styringen og viser afgrødens aktuelle vandindhold i siloen

Når vandprocenten når ned til en forprogrammeret vandprocent, stoppes tørringsprocessen automatisk, så unødigt energiforbrug undgås.

Det betyder færre tjek af vandprocenter i siloen, og dermed færre arbejdsgange og mere effektivitet i hverdagen.