DanCorns adm. direktør Jens Munk Jensen foran det nye omrøresystem til den gigantiske 60 fods silo. Foto: Jacob Hove
DanCorns adm. direktør Jens Munk Jensen foran det nye omrøresystem til den gigantiske 60 fods silo. Foto: Jacob Hove

DanCorn A/S i Hedensted er klar til at sende Europas største silo med omrøresnegl på markedet.

Der er tale om en silo med en diameter på 60 fod svarende til 18,24 meter og en højde på 14,58 meter. Siloen leveres med fem omrøresnegle og indholdet ved tørring er på 1.675 tons.

DanCorn har gennem årene solgt mange 1.000 tons siloer og har også siden forrige år solgt 1.300 tons siloer, men aldrig før har DanCorn været oppe på 60 fod.

"Vi er faktisk ret stolte af det her. Det er helt unikt, at vi er ude i 1.675 tons opbevaring, hvor vi faktisk kan tørre i en enhed."
- siger Jens Erik Kjær Iversen, Export Manager.

Stor udfordring

Når det lige blev 60 fod, så skyldes det ifølge adm. direktør Jens Munk Jensen, at DanCorn til næste år kan fejre sit 60 års jubilæum.
Virksomheden gav derfor sin amerikanske producent en spændende udfordring.

"Den største silo, vi har haft indtil nu, har været på 54 fod, mens i forbindelse med, at DanCorn har 60 års jubilæum, så bad vi Sukup om at producere en 60 fods silo. Det var man ikke meget for, men efter lidt snak frem og tilbage, så kunne de godt se idéen i det og har altså produceret en 60 fods silo - den første af sin art i verden."


DanCorn A/S blev etableret i 1955 og er blandt de førende på det danske marked inden for anlæg til tørring, opbevaring og håndtering af korn.
Virksomheden har hjemme i Hedensted, hvor der er 11.500 kvadratmeter under tag og mere end 40 ansatte.

Dan-Corn A/S deltager på Agromek, hvor virksomheden vil præsentere flere nyheder på sin stand.